Anmeldelse af min koncert i Politiken og Seismograf

Tirsdag den 2. december og onsdag den 3. december dirigerede jeg to værker på en koncert med ensemblet Athelas Sinfonietta Copenhagen.

Koncerten, tirsdag var en koncert i koncertrækken Brand New Tuesdays, der præsenterer den spritnye kompositionsmusik – undertiden parret med lidt ældre moderne stykker. Det gennemgående tema for koncerten var stilhed.

Værkerne jeg dirigerede var “D” af Simon Løffler samt “7 Breve til Stilheden” af Mogens Winkel Holm. Løfflers stykke er komponeret i 2013 og Winkel Holm er komponeret i 1976.

Koncerten tirsdag den 2. december blev anmeldt i Politiken af Thomas Michelsen, og du kan læse den flotte anmeldelse her:

pol

 

 

Ingeborg Okkels har skrevet en omtale af koncerten til Seismograf. Om Simon Løfflers “D” skriver hun:

“Værket har en sart, spinkel finhed over sig, som om hele verden opleves sagte gennem forskellige mure. Vage antydninger af liv på den anden side; stumper af samtaler skiftevis anstrøget og hvislet ud gennem violin, bratsch og cello og kommenteret sprødt af glockenspiel’et. Nogle gange lyde af fjerne bombenedslag eller byens puls, imiteret sagte af stortrommen, og igen filtreret gennem de imaginære tunge mure. Sprødt og uhyggeligt i al sin underspillethed. Et stykke antydningens kunst.”

og om Mogens Winkel Holms “Syv breve til Stilheden” skriver hun:

“Her blev øret atter drejet ind på en ny undersøgelse eller stemning; denne gang den veltemperede skalas uendelige muligheder. Kvintintervalstrukturer fik lov at tone frem og stå og dirre klart i luften som planeter i orbit, kuber og geometrisk-lignende figurer, afbrudt af pauser som indbyggede vejrtrækninger. Sært gammeldags og dog forfriskende i al sin skønne klanggeometri,og med suveræne præstationer af pianist og slagtøjsspiller.”

Læs hele omtalen her ved at klikke her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*