Sankt Annæ Symfoniorkester fylder 20 år

060715#26Søndag den 29. maj kl. 13.00 har jeg glæden af at dirigere Sankt Annæ Symfoniorkesters 20-års jubilæumskoncert i DR Koncerthuset.

Orkestret har fulgt mig i min musikalske færd; først som trompetist, da jeg gik i gymnasiet og på MGK – derefter som assisterende dirigent under min konservatorietid og siden 2008 har jeg haft æren af at stå i spidsen for dette fantastiske orkester.

Det er ikke kun på dirigentpodiet at arbejdstimerne er blevet lagt, og jeg er stolt af at se, hvordan arbejdet omkring orkestret har udviklet sig. Takket være fremragende aktive medlemsbestyrelser gennem tiden og en velvilje fra Sankt Annæ Gymnasium, har vi nu nået et punkt, hvor vi har en yderst fornuftig økonomi, vi har fået skabt kontakt til nogle af de bedste samarbejdspartnere, som man kan ønske sig, og hvor der er så stor søgning til orkestret, at der er rift om musikerpladserne ved de årlige auditions.


Alt dette ville selvsagt ikke kunne lade sig gøre uden at det musikalske niveau også løftede sig, og heldigvis tiltrækker orkestret nogle af de mest engagerede og talentfulde unge musikere, man som dirigent kan drømme om at arbejde sammen med.

SASO er en rugekasse for fremtidens klassiske musikere – amatørmusikere som professionelle, og det varmer mit hjerte hver gang jeg møder tidligere medlemmer rundt omkring i de forskellige orkestre.

Der er så mange nedtrykkende historier fra kulturlivet disse dage – det er på tide, at vi deler solstrålehistorierne, og historien om Sankt Annæ Symfoniorkester er en af dem!

Vel mødt til koncert på søndag!

Frederik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*